Formålet med en teknisk hovedplan er å synliggjøre alternative løsninger med anbefaling for et spesifikt tiltak. En teknisk hovedplan skal som regel ha forankring eller grunnlag i en tidligere utredning og vil kunne være det tekniske underlaget for en offentlig plan. Kostnadsestimatet skal være innenfor 20 % nøyaktighet.
Teknisk Hovedplan skal gjennomføres i henhold til STY-601738 Håndbok for utrednings-, plan- og byggeprosjekter i Bane NOR og STY-600937 Håndbok for offentlige planer og teknisk hovedplan, Plan og teknikk.
Før tiltakene kan beskrives, må det innhentes bakgrunnsmateriale/grunnlagsdata. Det kan være nødvendig med supplerende innmålinger (evt. laserskanning), prøver, analyser og målinger for å få tilstrekkelig kvalitet på bakgrunnsmaterialet. Det er hensiktsmessig å få oversikt over behovet fra alle fag slik at det kan foretas en samlet innhenting av bakgrunnsmaterialet.
Plangrunnlag skal etableres i henhold til krav gitt i Grunnlagsdata.
Prosjekteringen for dette fagområdet skal gjennomføres i henhold til bestemmelser i kontrakt.
Prosjekterende skal:
Det stilles detaljerte krav til hvorledes arbeidet skal gjennomføres, hva arbeidet skal inneholde og utformingen av resultatet. Dette blant annet fordi prosjekteringen skal inngå i en tverrfaglig prosess. Kravene beskrives i Bane NORs retningslinjer (Håndbok Digital planlegging): Krav til utførelse.
Leveransen for dette fagområdet skal gjennomføres i henhold til bestemmelser i kontrakt og følgende retningslinjer: Krav til leveranse.
Prosjektering av energianlegg skal utføres med god forståelse og faglig innsikt innen både mekanikk og elkraft.
Følgende dokumentasjon skal leveres:
Dette er en samling av tidligere utførte leveranser med hensikt å gi praktiske råd og veiledninger.
Som regel leveres ingen detaljert modell eller tegninger for KL-anlegg i hovedplan.
Oversikten er ikke uttømmende. Vi arbeider kontinuerlig med å forbedre denne listen. Gi gjerne tilbakemelding om du har et eksempel vi kan legge ut som en god løsning. Noen av lenkene er røde. Det betyr at prosjekteringsveilederen ikke (ennå) har beskrivelse og eksempler på den aktuelle tegningen.
Hovedendringer er utført ved revisjoner. Mindre endringer kan utføres ved en underrevisjon. Retting av feil og små endringer er ikke vist, men de fremkommer i Endringshistorikk.
De store endringene veilederen har gjennomgått er dokumentert her: