Innholdsfortegnelse

TE-KAC Kabel - koaksial

Formål

For registering av objekttypen må funksjonell lokasjon for funksjonstypen registreres først. Navn/Nr og tilknytning mellom objekttyper og funksjonstypen beskrives i systemnedbrytningsstrukturen. Denne objekttypen tilhører Radiosystemer.

Her registreres koaks kabler til radioanlegg

Underlag/dokumentasjon:

Generelle data

Lokasjonsdata og utstyrsdata

Strålekabler i tunneler kan bli kompliserte når det kommer til navnsetting. Formatet på navnsettingen som blir presentert under er bygget opp for å imøtekomme tunneler hvor vi har mer enn ett tunnelløp med togfremføring, hvor vi har flere strålekabler pr tunnelløp (MIMO), rømningstunneler, drift/servicetunneler og oppholdsrom inne i tunnelen hvor en kan ha flere strålekabler.

Formatet på navnsettingen blir:

tunnelnavn + tunnelløp eller tunnelfunksjon + fra og til [GSMR ID eller punktID] + “RC” + kabelidentifikator/kabel-løpenr

Navndel Forklaring
tunnelnavn Tunnelnavn er navnet på tunnelen. Bruk kun små bokstaver! Om tunnelnavnet er langt kan f.eks. «tunnel» forkortes til «tnl».
Tunnelløp eller tunnelfunksjon De aller fleste tunneler har ett løp, men flere tunneler bygges nå med flere parallelle løp. I tillegg har en f.eks. rømningstunneler, servicetunneler, o.l.

Tunnelløp:
I tunneler med mer enn ett løp for togfremføring legges det til en forkortelse som identifiserer hvilket tunnelløp det er snakk om. F.eks. vil en i Blixtunnelen ha to parallelle løp:
Inngående Follobane (IFB) og Utgående Follobane (UFB). Er det ett tunnelløp for togfremføring skriver en ikke noe her.

Tunnelfunksjon:
Deler av tunnelene har ikke togfremføring, men fungerer som rømningstunneler og drift/servicetunneler. For slike tunneler kan en bruke følgende forkortelser for å identifisere hvilken funksjon tunnelen har:
- RT = rømningstunnel
- DT = driftstunnel/servicetunnel
fra og til [GSMR ID eller punktID] Strålekabler vil starte og stoppe i ulik punkter. For å identifisere start og stopp på en kabel legges det til GSMR ID eller punkt ID på start og stopp punkt. Har punktet en GSMR ID så brukes denne. Har ikke punktet en GSMR ID brukes Telemator punkt ID. Fra til IDen skilles med «-». Her vil en få en av fire varianter:

Fra - Til
GSMR ID - GSMR ID
GSMR ID - punkt ID
punkt ID - GSMR ID
punkt ID - punkt ID

Viss en strålekabel starter og stopper i punkt som begge har GSMR ID, så kan en korte ned på «til» IDen slik at en kun står igjen med delen som identifiserer nisjen. F.eks. F0545T01R07-R08

Punktet som er nærmest Oslo står som «fra» punkt.
«RC» RC = radiating cable.
Kabelidentifikator/kabel-løpenr I tunnelløp hvor det er bygget MIMO skiller en mellom kablene med en kabelidentifikator. Kabelidentifikatoren består av en bokstav, og starter alltid fra «A». Kabelidentifikatoren tildeles fra venstre i tunnelprofilen når en har Oslo S i ryggen. Har en flere parallelle tunnelløp i tunnelen starter en fra «A» i begge løpene.

I tilfeller hvor en ikke har MIMO, med det likevel går mer enn en kabel mellom to punkt, så kan en bruke et kabel-løpenummer for å skille mellom kablene.

Eksempel fra Blixtunnelen:

Spesifikke data

Navn Definisjon Påkrevd Type Eksempel til tekst
Navn/nr For strålekabel
Tunnelnavn + Tunnelløp eller tunnelfunksjon + fra og til + «RC» + kabelidentifikator

Ikke strålekabel
Stedsnavn + [GSMR ID] + “kort beskrivelse” + nummer
Må fylles ut Fritekstfelt (maks 50 tegn) oslogate-I0610B02A-feeder-1
igsi-G0580B20B-feeder-3
oestre_kolsrud_tnl-M1680T25R01-feeder-2
blixtunnelen-IFB-F0545T01R07-R08-RC-B
Typebetegnelse Typebetegnelse på kabel Må fylles ut Fritekst RFA 7/8-50 BHF
Tverrsnitt Tverrsnitt av kabel Må fylles ut Fritekst 7/8”
Forlegging Hvordan er kabelen forlagt Må fylles ut Fritekst I kabelkanal
I rør
klamret på vegg
Type Hvilken måte er kabelen brukt Forvalgsliste Feederkabel
Strålekabel
Anvendelse Hvilke tjenester brukes kabelen til Forvalgsliste GSMR
GSMR/MIT kombinert
MIT

Feltinformasjon om spesifikke data

Generelt

Fylles ut av: